Vader en zoon redden jongeman uit Ringvaart in Nieuwerkerk aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – Een alledaags bezoek aan de McDonald’s eindigde voor een vader en zijn zoon in een heldendaad, toen zij langs de donkere Westringdijk een fietser uit het water redden. Terwijl zij rond de avond terugreden, viel hun oog op een lampje langs de kant van de weg, vlak naast de Ringvaart. Toen zij dichterbij gingen kijken, ontdekten ze een fiets waarvan de bestuurder met zijn lichaam op de kant lag, maar met zijn hoofd in het water.

De vader bedacht zich geen moment en handelde direct. Hij instrueerde zijn zoontje om 112 te bellen, terwijl hij zelf de jongeman uit het water trok. De fietser, die nog in leven bleek te zijn, had duidelijk direct medische hulp nodig. De hulpdiensten arriveerden kort daarna en de jongeman werd met spoed naar het ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gebracht.

- Advertisement -

De politie heeft ter plaatse de gegevens van de redder genoteerd en de fiets van de jongeman veilig aan de kant gezet. Hoe het inmiddels met de jongeman gaat, is op dit moment niet bekend. De dappere actie van de vader en zoon heeft echter ongetwijfeld erger voorkomen.

Foto: Caki Media

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Voetganger raakt zwaargewond na aanrijding met motorscooter Nieuwe Broekweg Gouda

Gouda - Deze middag heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Nieuwe Broekweg in Gouda. Een bestuurder...

Vrouw rijdt tegen gevel van zorgcentrum Oude Watering Zuidland

Zuidland - Een vrouw is vanmiddag met haar auto tegen de gevel van het zorgcentrum Hart van Zuidland...

Nacht gevuld met explosies in Rotterdam en Maassluis

Rotterdam, Maassluis - In de nacht van woensdag op donderdag 17 oktober zijn er drie explosies geweest: één...

Fietser (14) overleden na ongeval in Maassluis, vrachtwagenchauffeur ‘mogelijk onder invloed’

Maassluis - Donderdagochtend 17 oktober is een 14-jarige fietser komen te overlijden na een aanrijding met een vrachtwagen....