Mogelijke brand in supermarkt aan de Bosweg in Gouda

Date:

Deel bericht:

Gouda – Vanochtend rond 5 over 9 werd de brandweer gealarmeerd voor een vreemde lucht op straat aan de Bosweg in Gouda. Brandweer Gouda was snel op locatie en stelde onderzoek in na de vreemde lucht.

Al snel bleek deze te komen van een supermarkt welke op het moment zelf gesloten was. De brandweer moest zich een weg forceren door de ingang/deur van het pand.
En trof aldaar een winkel aan vol met rook, waarop men besloot de melding op te schalen naar winkelbrand.Extra eenheden waren snel op locatie, maar konden eigenlijk net zo snel weer retour, want het viel uiteindelijk allemaal mee.

- Advertisement -

Door nog onbekende redenen, was een koeling waarin eten klaar stond voor verkoop, niet meer koud maar heet geworden. Hierdoor ontstond dus de rook en moesten omliggende woningen tijdelijk worden ontruimd.

Echter bleek er van vuur/vlammen zover bekend geen sprake. Wel was er dus aardig wat rook. De elektronica van de koeling werd afgesloten en het pand werd geventileerd, waarna de rook en hitte al snel verdween. Hierop konden de brandweer-eenheden weer retour. Er vielen gelukkig geen gewonden en de schade bleef redelijk beperkt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdamse wijkagenten organiseren veiligheidsdag in de wijk Pendrecht

Rotterdam - De Veiligheidsdag in de Rotterdamse wijk Pendrecht, georganiseerd door de wijkagenten, trok veel belangstelling. Het evenement...

Vader en zoon redden jongeman uit Ringvaart in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel – Een alledaags bezoek aan de McDonald's eindigde voor een vader en zijn zoon...

Voetganger raakt zwaargewond na aanrijding met motorscooter Nieuwe Broekweg Gouda

Gouda - Deze middag heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Nieuwe Broekweg in Gouda. Een bestuurder...

Vrouw rijdt tegen gevel van zorgcentrum Oude Watering Zuidland

Zuidland - Een vrouw is vanmiddag met haar auto tegen de gevel van het zorgcentrum Hart van Zuidland...