Voormalig Douanemedewerker veroordeeld voor omkoping

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een voormalig medewerker van de Douane in Rotterdam is dinsdag 22 oktober veroordeeld tot een gevangenisstraf. De man zou zich hebben laten omkopen en geld hebben witgewassen. Tot dit vonnis kwam het gerechtshof in Den Haag.

In de periode van 2012 tot begin 2016 zou de douanier zich hebben laten omkopen. Hij nam bedragen aan om in ruil containers met verdovende middelen door te voeren. Zowel hij als zijn vrouw zouden het geld daarna hebben witgewassen.

- Advertisement -

Omdat de strafrechtelijke procedure te lang heeft geduurd, is de straf lager uitgevallen dan passend zou zijn, zo laat de rechtbank weten. De man heeft daarom een gevangenisstraf van 16 maanden gekregen. Zijn vrouw die alleen terechtstond voor witwassen, heeft een taakstraf opgelegd gekregen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto crasht op Jan Kruijfstraat in Rotterdam na politie-achtervolging, vuurwapens aangetroffen

Rotterdam - Dinsdag 22 oktober hebben agenten twee vuurwapens gevonden na een achtervolging van een auto. De inzittenden...

Twee explosies in één nacht in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag hebben twee explosies plaatsgevonden in Rotterdam. De eerste explosie...

Gewonde na steekpartij Vroesenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een man is vanmorgen lichtgewond geraakt bij een steekpartij in het park aan de Vroesenlaan in...

Twee agenten op fiets aangereden door auto Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Twee agenten zijn donderdagavond gewond geraakt op de Zaagmolenstraat in Rotterdam. Een automobilist reed de twee...