Twee aanhoudingen na aantreffen drugslab in loods De Zaag Krimpen aan de Lek

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan de Lek – In een loods aan de Zaag in Krimpen aan de Lek is donderdag 24 oktober een drugslab aangetroffen. De recherche doet onderzoek. Er zijn twee personen aangehouden.

Rond 10:10 uur deed de politie een instap in de loods. Daarbij werd naast apparatuur voor het vervaardigen van harddrugs ook een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen met een geschat gewicht van ruim 1000 kilo. Er is direct een groot onderzoek gestart en specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben gezorgd voor het veilig afvoeren en de vernietiging van de drugs. Op het terrein konden twee personen worden aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de drugslabs. Het gaat om een 39-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek en een 63-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek.

- Advertisement -

Reactie burgemeester Krimpenerwaard
Burgemeester Beenakker: “De aanpak van drugscriminaliteit staat hoog op onze agenda. Het komt niet alleen voor in grote steden maar ook in landelijke gebieden. Het is goed dat de politie het drugslab in Krimpen aan de Lek tijdig heeft ontdekt en de aangetroffen drugs en apparatuur heeft vernietigd. Zodra de politie de locatie heeft vrijgegeven, zal ik met spoed het pand sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

Omdat criminelen steeds weer op zoek gaan naar nieuwe locaties voor hun criminele activiteiten, is het van groot belang dat inwoners verdachte situaties melden. Dus heeft u vermoedens? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Samen maken we onze gemeente veilig”.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Slachtoffers N210 Krimpen aan de Lek zijn lid van voetbalclub VV Schoonhoven, twee slachtoffers uit het ziekenhuis

Schoonhoven - De vier inzittenden van de auto welke zaterdagmiddag te water raakte langs de N210 in Krimpen...

Meerdere ernstig gewonden na ongeluk N210 Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek - Op de N210 in Krimpen aan de Lek is zaterdagmiddag rond 17.00 uur...

Terecht: 16-jarig meisje vermist in Krimpen aan den IJssel, politiehelikopter ingezet voor zoektocht

Krimpen aan den IJssel - De politie heeft maandagavond voor langere tijd met onder andere een politiehelikopter gezocht...

Traumahelikopter landt bij de Surfplas voor Rendez-Vous met ambulance na ongeluk in Bergambacht

Krimpen aan de Lek - Een traumahelikopter is zondag vlak voor het middaguur gelandt op een grasveld nabij...