Niet spoedeisende meldingen aan politie straks via Whatsapp

Date:

Deel bericht:

De Nederlandse Politie wil bij alle eenheden in Nederland gaan werken met Whatsapp voor niet spoedeisende meldingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan overlast, een niet heterdaad inbraak of een verkeerskwestie. In de eenheid Zeeland-West-Brabant is de proef die zij inmiddels hebben uitgevoerd goed bevallen. Maar liefst 3250 menen namen contact op met de politie via Whatsapp. 

Volgens de NOS heeft de Eenheid Rotterdam inmiddels aangegeven bezig te zijn met het realiseren van de Whatsapp contact mogelijkheid. Echter is het nu even kijken naar de personeelsbezetting hiervoor. Burgers kunnen namelijk van 07.00 tot 22.00 uur melden via Whatsapp. Het is belangrijk dat burgers dan gelijk een antwoord krijgen van een politiemedewerker. Wanneer het project van start gaat is nog niet bekend.

- Advertisement -

In een interview op NPO Radio 1 vertelt politiechef Jaco van Hoorn nadrukkelijk dat het niet de bedoeling is om spoedmeldingen aan te vragen. Tijdens de proef kwamen deze gelukkig ook niet veel voor. Het advies hiervoor blijft om gewoon 112 te bellen.en van de politie-WhatsApp.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Twee auto’s verwoest door brand Meyenhage Rotterdam

Rotterdam - Op de Meyenhage in Rotterdam zijn afgelopen nacht rond 02.00 uur twee auto's verwoest door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...