Politie houdt twee Polen met 11 gestolen fietsen aan Bentincklaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Agenten van de politie in Rotterdam hebben op 18 april twee Polen aangehouden. In hun bestelbusje zaten elf gestolen fietsen. De diefstal van alle (dure) fietsen had gemakkelijk voorkomen worden als ze fatsoenlijk vastgezet waren. Dat was in alle elf gevallen niet gebeurd.

Foto politie Rotterdam

- Advertisement -

De politie kreeg op de bewuste woensdag de melding dat mannen op de Bentincklaan fietsen in een busje inlaadden. Toen agenten bij het busje aankwamen, waren de vogels al gevlogen. Dat was geen reden om de boel daar zo maar achter te laten. Het busje werd in de gaten gehouden toen de 37 en 39-jarige verdachte terugkwamen, was hun arrestatie een makkie. Tien van de elf fietsen zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaars.

Vast object
De diefstal van de fietsen had voorkomen of bemoeilijkt kunnen worden. De verdachten wisten van alle fietsen de ringsloten eenvoudig te forceren. Voor zover bekend stonden de gestolen fietsen wel op slot, maar alleen met het ringslot. Het dringende advies is dan ook om fietsen altijd met een extra goed slot vast te maken, want alleen een ringslot is voor de doorgewinterde fietsendief een eitje. Maak uw fiets daarom vast aan een vast object: fietsenrek, lantaarnpaal, hek, brugreling, enz. Meer informatie over (het voorkomen van) fietsendiefstal vindt u hier.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee Rotterdammers aangehouden bij felle brand Tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs (video)

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 28 april is er een felle brand uitgebroken aan de Noordeindseweg in Berkel...

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...