Studenten demonstreren tegen bezuinigingen onderwijs

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Vrijdagmiddag 14 december hebben in Den Haag studenten en medewerkers van de universiteit zich verzameld om te demonstreren tegen de bezuinigingen op het wetenschappelijk onderwijs.

“Het hoger onderwijs is van cruciaal belang voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten en wetenschappers, als voor de gehele maatschappij. Sterk theoretisch opgeleide burgers zijn essentieel om grote vraagstukken waar de maatschappij mee te maken heeft op te kunnen lossen.” Zo valt te lezen bij de actie.

- Advertisement -

Afgelopen jaren zijn er veel bezuinigingen geweest op het hoger onderwijs, terwijl het aantal studenten alleen maar is toegenomen. Hierdoor wordt de druk op zowel studenten als docenten steeds hoger. Daarnaast spelen er meer problemen, zoals woningnood en de recent aangenomen renteverhoging op de studielening. Eerder werd ook al voor gedemonstreerd in Den Haag.

Petitie

Voor de actie was ook een petitie gestart. Deze is ondertussen ruim 3.000 keer ondertekend. De opgehaalde handtekeningen worden overhandigd aan minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW).

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...

Zwaargewonde en auto te water na ongeluk, bestuurder probeert te vluchten | Nieuwe Hoefweg Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is afgelopen bij een ongeluk op de Nieuwe Hoefweg in Bleiswijk met zijn auto...