Meerdere inbeslagnames, boetes en geïnde openstaande boetes bij grote verkeerscontrole

Date:

Deel bericht:

Rotterdam/Hoogvliet – Agenten hielden vrijdagavond 11 januari, samen met de belastingdienst en de Douane, een grote verkeerscontrole op de parkeerplaats aan de Aveling en Middenbaan-Noord. De controle maakt onderdeel uit van algehele aanpak ‘ondermijning’, waarbij het doel is om de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld tegen te gaan.

Door de belastingdienst zijn acht auto’s in beslag genomen. Ook inde de dienst ruim 40.000 euro. Agenten namen één auto in beslag en bekeurden 28 bestuurders, voor onder meer rijden onder invloed, foute verlichting, het niet dragen van de autogordel en bellen achter het stuur.

- Advertisement -

ANPR
Tijdens de controle gebruik gemaakt van de politie ANPR. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...