Confrontatie tussen Ado- en Ajax-supporters voorkomen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De demonstratie van Ajax-supporters die vandaag op het Malieveld zou plaatsvinden, is door de komst van tegendemonstranten anders verlopen dan gepland. Tot een confrontatie tussen beide groepen is het niet gekomen.

Er zouden enkele bussen met Ajax-aanhangers naar Den Haag afreizen om te demonstreren tegen het jarenlange stadionverbod. Ado-supporters wilden deze demonstratie verstoren en verzamelden zich in de binnenstad. Rond het middaguur hebben zij zich verzameld, vergezeld door de politie, op het Malieveld.

- Advertisement -

De bussen uit Amsterdam zijn door de politie elders in de stad tegengehouden. Er werd een alternatieve locatie gegeven voor hun demonstratie. Een kleine groep van de Ado-supporters wilden hun opzoeken, maar zijn door de politie tegengehouden. Na enige tijd zijn de bussen weer onder begeleiding terug gebracht richting Amsterdam.


De groep op het Malieveld werd ingesloten door de politie. Halverwege de middag mochten de supporters één voor één weg, op vertoning van hun identiteitskaart. Er zijn uiteindelijk zes personen aangehouden. De reden van hun aanhouding is vooralsnog onbekend. Tenminste één persoon had rookbommen op zak.


Ondanks dat het enkele momenten onrustig leek, is de middag verder zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...