Heterdaad aanhouding na inbraken; politie zoekt rechtmatige eigenaars

Date:

Deel bericht:

Hoek van Holland – In de nacht van woensdag op donderdag, half vier in de ochtend, hebben agenten in de De Cordesstraat in Hoek van Holland op heterdaad een inbreker aangehouden. Hij had een diverse buit bij zich. De politie is op zoek naar mensen uit de omgeving die spulletjes missen uit hun woning, auto of schuur.

Een alerte buurtbewoner belde om half vier ’s morgens het alarmnummer omdat hij een man met donkere kleding, capuchon en zaklamp door het steegje bij de tuinen aan de De Cordesstraat zag lopen. Agenten die naar deze steeg toe snelden, zagen een man staan die bij het zien van de agenten meteen wegrende.

- Advertisement -

Een tweede verdachte loopt zonder het door te hebben de agenten tegemoet en kan worden aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit Maassluis. Agenten hebben nog in de omgeving gezocht naar de eerste man, maar deze niet meer gevonden.

Gezien de buit is het de verwachting dat er meerdere inbraken zijn gepleegd in de omgeving. Agenten hebben een buurtonderzoek gehouden om te vragen of bewoners hun schuren, woningen en voertuigen willen controleren en aangifte willen doen indien zij iets missen. Het verzoek is om, als er duidelijke braaksporen zijn, zoals schoensporen op de schutting, deze niet aan te raken en intact te laten voor onderzoek.

Bent u het slachtoffer geworden van deze diefstal? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Voorbereidingen voor Port Defender in volle gang Koningin Emmaboulevard Hoek van Holland

Hoek van Holland - De voorbereidingen voor de de grote anti-terreuroefening Port Defender van volgende week (15-17 april)...

Basisschool jongen wurgt 7 tot 9 konijnen en cavia’s op kinderboerderij

Hoek van Holland - Op een kinderboerderij zijn door een kind van de basisschool leeftijd zeker zeven tot...

Explosie vernielt ruiten van pand Rechtestraat Hoek van Holland

Hoek van Holland - Bij een pand aan de Rechtestraat in Hoek van Holland heeft afgelopen nacht een...

Gewonde na steekpartij Badweg Hoek van Holland

Hoek van Holland - Bij het metrostation van Hoek van Holland strand heeft in de nacht van zaterdag...