Politie zoekt getuigen van een poging overval in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op maandag 8 juli is rond het middaguur een winkel aan de Gruttostraat in Rotterdam-Zuid overvallen. Ondanks het politieonderzoek zijn er nog geen verdachten aangehouden. De politie komt daarom graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

Een jongeman stapte aan het begin van de middag de tabaks- en tijdschriftenwinkel binnen. Met een mes in zijn hand bedreigde hij de kassamedewerker en eiste geld uit de kluis. De medewerker wist de overvaller af te weren, waarna deze het op een rennen zette. Er is hierdoor niets buitgemaakt.

- Advertisement -

Getuigen verklaren dat de overvaller in de richting van de Korhaanstraat,  Fazantstraat en de Roodborststraat en de Tapuitstraat is gevlucht.

Getuigenoproep
De politie heeft diverse getuigen gehoord, bewakingsbeelden teruggekeken en (buurt)onderzoek gedaan. Dit heeft nog niet geleid tot het vinden van de dader.

Heeft u tips of een camerasysteem in deze of in één van de omliggende straten en is deze man hier op te zien, dan zouden wij deze beelden graag ontvangen voor het onderzoek. U kunt uw tips en beelden achterlaten via het tipformulier van de politie of bellen met 0900-8844. Wilt u anoniem informatie doorgeven, bel dan M. via 0800-7000.

Signalement
De verdachte is een blanke man met een donkere baard. Hij droeg een donkergrijze muts, een zwarte jas met capuchon en een wit klein teken op de linkerborst, een blauwe spijkerbroek, donkere schoenen en had een grijze tas met groene hengsels. De man bedekte zijn gezicht met een sjaal.

Opvallend detail: getuigen verklaren dat de overvaller al een poosje ‘rondhing’ op de kruising Fazantstraat-Gruttostraat.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...

Gewonden bij aanrijding scooter met auto Vierambachtsstraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag 27 april rond 18.15 uur heeft er op de Vierambachtsstraat in Rotterdam een ongeval plaatsgevonden....