17-jarige brokkenrijder vraagt om revanche na wilde achtervolging

Date:

Deel bericht:

Rotterdam- Afgelopen nacht is een 17-jarige bestuurder gepakt na een wilde achtervolging. Toen deze in de boeien werd geslagen, complimenteerde de jonge brokkenrijder de diender: ”Jij kan echt ‘Fuc*ing’ goed rijden!” en vroeg eveneens om een revanche.

Rond 01:00 uur zag een agent een bromfiets zonder verlichting en met zeer hoge snelheid over de Prins Alexanderlaan rijden. Nadat het stopteken werd genegeerd, werden de optische licht en geluidssignalen geactiveerd en de achtervolging ingezet.

- Advertisement -

De snelheidsduivel haalde alles uit de kast om aan de politie te ontkomen: slingeren, wheelies trekken, over de trottoirs, tegen de richting in en via grasperken rijden. Voor de jonge verkeersdelinquent leek het dan ook allemaal wel een spelletje.

Op de Madernastraat verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed een groenperk in. Hij kon nog net aan ontkomen door snel weer op het zadel te springen en vervolgde zijn vluchtpoging richting winkelcentrum Lage Land. Opnieuw bleef de bestuurder de politie uitdagen. Uiteindelijk kwam de achtervolging tot een einde op het Samuel Esmeijerplein en kon de 17-jarige bestuurder worden aangehouden.

Revanche
”Jij kan echt ‘Fuc*ing’ goed rijden!”, zei de bestuurder lachend tegen de agent nadat die hem in de handboeien had geslagen en vroeg of hij een revanche kon krijgen met de agent in kwestie. “We moeten het ‘m nageven, deze jongeman heeft wel humor.”, aldus de politie.

Diverse bekeuringen en EMG-cursus
Uit onderzoek bleek dat de bromfiets niet gestolen was. Waarom hij ervandoor ging? Dat wist de bestuurder eigenlijk ook niet echt. Zijn rijbewijs werd per direct ingevorderd en meerdere bekeuringen zijn opgemaakt. Ook zal hij zich binnenkort bij het CBR moeten melden voor een verplichte cursus over verantwoord rijgedrag (EMG), kosten € 1180,00.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...