Politie onderzoekt schietpartij bij winkelcentrum Alexandrium Kreeftstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Dinsdagmorgen 10 september zijn er rond 9.50 uur meerdere schoten gelost op de Kreeftstraat bij winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Bij het winkelcentrum zou een zwarte Range Rover onder vuur zijn genomen. Ook een andere auto en de McDonald’s zijn getroffen. De inzittenden van de Range Rover zijn aangehouden.

- Advertisement -

Carjacking
Na de schietpartij gingen de schutters er direct vandoor richting de Hoofdweg. Hier stalen zij een auto van een weggebruiker zijn hierna nog altijd voortvluchtig. De automobilist zou hierbij niet gewond zijn geraakt.

Op de vluchtauto zijn eveneens kogelgaten te zien en is een zijruit kapot. Dit zou zijn veroorzaakt toen de inzittenden van de zwarte Range Rover, die bij het winkelcentrum werden beschoten, op hun beurt het vuur openden op de schutters.

GRIP 1
De politie is nog op zoek naar de verdachten. Er is ten behoeve van de communicatie tussen de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1.

De politie is volop bezig met het onderzoek. Op de Hoofdweg is een plaats delict gemaakt en ook de omgeving van de Kreefstraat is volledig afgesloten.

Speciale ruimte voor getuigen
Vele winkels van het winkelcentrum sloten (tijdelijk) hun deuren vanwege het incident. Leerlingen van middelbare school Meerpaal aan de Kreeftstraat moesten in het schoolgebouw blijven.

Omstanders die getuige waren van het incident raakten in paniek en rende naar binnen. Hulpverleners boden hulp bij Centrum Jeugd & Gezin aan de Waagschaalhof. Een speciale ruimte was ingericht voor de getuigen. Mensen kunnen hier ook slachtofferhulp krijgen.

Foto’s Kreeftstraat:

 

Foto’s Hoofdweg:

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Dode gevonden in auto in brandende schuur tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft maandagmorgen een lichaam gevonden tijdens het onderzoek naar de brand aan...

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....

Twee Rotterdammers aangehouden bij felle brand Tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs (video)

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 28 april is er een felle brand uitgebroken aan de Noordeindseweg in Berkel...