Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding verdachten Honselersdijk

Date:

Deel bericht:

Honselersdijk – De politie loste zaterdagochtend 28 september rond 07.30 uur op de Vogelaer een waarschuwingsschot bij de aanhouding van twee verdachten.

Eerder op de ochtend kreeg de politie de melding dat een inzittende van een auto een vuurwapen in zijn bezit zou hebben. Met behulp van ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) kon het voertuig gelokaliseerd worden en gaven agenten op de Vogelaer de twee inzittenden van het voertuig een stopteken.

- Advertisement -

Vanwege de melding van het mogelijke vuurwapen werd er een uitpraatprocedure gestart, waarbij de inzittenden aanwijzingen krijgen van de agenten om uit te stappen. Omdat de mannen geen gevolg gaven aan de aanwijzingen loste een agent een waarschuwingsschot. De mannen konden gaven vervolgens wel gehoor aan de instructies en konden worden aangehouden.

Vuurwapen
Na doorzoeking van de auto is daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen. De twee verdachten, een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten op dit moment vast en worden dinsdag 1 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten
Bij een aanhouding als deze maken agenten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Als een verdachte niet aan de aanwijzingen van de agenten voldoet, bestaat de kans dat hij te maken krijgt met een agent die zijn vuurwapen gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de agent in kwestie verantwoording afgelegd voor het lossen van een waarschuwingsschot.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...

Zwaargewonde en auto te water na ongeluk, bestuurder probeert te vluchten | Nieuwe Hoefweg Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is afgelopen bij een ongeluk op de Nieuwe Hoefweg in Bleiswijk met zijn auto...

Gewapende overvaller maakt buit bij snackbar aan Oranjeboomstraat in Rotterdam

Rotterdam - Een snackbar aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam is het doelwit geworden van een overvaller. De Politie...