Protesterende boeren ontvangen bij provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Maandag 14 oktober hebben enkele honderden boeren een protestactie gehouden bij het provinciehuis van Zuid-Holland. De actie was tegen de regionale beleidsregels over stikstof, maar de boeren brachten ook enkele andere frustraties naar voren.

De boeren werden met koffie ontvangen bij het gemeentehuis. Omdat het provinciehuis binnen verbouwd werd, werden de boeren op het plein bij het gebouw ontvangen en te woord gestaan. Tientallen tractoren kwamen naar het provinciehuis, maar dit leidde niet tot verkeershinder.

- Advertisement -

De commissaris van de Koning Jaap Smit, en gedeputeerden Adri Bom-Lemstra (landbouw) en Jeannette Baljeu (Programma Aanpak Stiktof) stonden de groep te woord. Na toespraken van de ambtenaren kregen de boeren zelf ook de mogelijkheid om vragen en andere frustraties te richten aan de provincie.

De boeren vroegen de beleidsmakers om de aangekondigde regels in te trekken en toezeggingen te maken om eerst meer onderzoek en overleg te plegen. Toezeggingen konden de gedeputeerden niet geven, maar gaven aan de nieuwe wet van de Minister af te wachten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...