Bezoeker Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel aangehouden voor smokkelen verboden voorwerp

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – In de Penitentiaire Inrichting (PI) in Krimpen aan den IJssel is afgelopen woensdag een bezoeker aangehouden op grond van de nieuwe wet strafbaarstelling binnenbrengen verboden voorwerpen die per 1 november is ingegaan.

De betrokkene is aangehouden vanwege het binnenbrengen van een mobiele telefoon. Bij binnenkomst in de gevangenis ging het detectiepoortje af bij de toegangscontrole. De bezoeker gaf aan dat dit kwam door een kunstknie.

- Advertisement -

Personeel heeft vervolgens verder gecontroleerd met de handdetectie. Daarbij is er een telefoon aangetroffen die vastgeplakt was op het been. De bezoeker is aangehouden en in een aparte ruimte geplaatst. Daarna is de bezoeker overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau.

Nieuwe wet
In de nieuwe wet gaat het om voorwerpen die op zichzelf legaal zijn buiten de muren maar waarvan het bezit in de inrichting verboden is. Bijvoorbeeld mobiele telefoons of gereedschap.

Het gebruik van deze voorwerpen is onwenselijk omdat dit de orde en veiligheid in de inrichting in gevaar kan brengen, gedetineerden hiermee hun criminele zaakjes kunnen voortzetten of contact kunnen opnemen met slachtoffers. Personen die proberen verboden spullen binnen te smokkelen riskeren een celstraf van maximaal 6 maanden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...