Zes jaar gevangenisstraf voor man die jonge vrouwen chanteerde en verkrachtte in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Een 25-jarige man is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor het afdreigen van 10 jonge vrouwen in Den Haag. Ook verkrachtte hij twee vrouwen.

De veroordeelde man ging zeer berekenend en lafhartig te werk. Hij won eerst het vertrouwen van de slachtoffers door een geanimeerd chatgesprek met hen aan te gaan via social media, waarbij hij hen uiteindelijk vroeg om naaktfoto’s.

- Advertisement -

Met eenmaal deze foto’s in bezit, dreigde hij deze te publiceren waardoor de slachtoffers vanaf dat moment in angst leefden. In de zaken waarin de man slaagde in zijn afdreigingen wist hij de slachtoffers geld afhandig te maken. Twee slachtoffers heeft hij ook verkracht, één van hen zelfs drie keer.

Volledig toerekeningsvatbaar
De man is volledig toerekeningsvatbaar verklaard. Uit het psychologisch onderzoek blijkt dat hij gemiddeld intelligent is, maar weinig oog en interesse heeft voor het welzijn van anderen. Alles bij elkaar opgeteld komt de rechtbank tot een gevangenisstraf van 6 jaar cel. Dit is lager dan de eis van de officier van justitie, omdat zij is uitgegaan van meer strafbare feiten dan de rechtbank bewezen acht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...

Grootschalige Hulpdiensten Oefening in Middelharnis: Voorbereid op het Ergste!

Middelharnis - In een leegstaand schoolgebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis hebben de afgelopen dagen hulpdiensten een grootschalige...

Brandweer uren bezig met “vreemd” luchtje in riool Ridderkerk

Ridderkerk - In de omgeving van de Kerkweg in Ridderkerk is opnieuw melding gemaakt van stankoverlast. Eerder deze...

Veel schade na uitslaande brand Spavoorde Spijkenisse

Spijkenisse - Vrijdagavond 17 mei rond 18.48 uur is er een uitslaande brand uitgebroken in een slaapkamer van...