Jaar celstraf voor Rotterdamse ‘kettingrukker’

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechtbank veroordeelde deze week een (inmiddels) 19-jarige jongen voor een aantal straatroven die hij oktober vorig jaar pleegde op Rotterdam-Zuid. Bij de straatroven maakte de jongen telkens een ketting buit.

Afgelopen oktober kreeg de politie verschillende meldingen over een kettingrukker die actief was op Rotterdam-Zuid. Hij sloeg vooral toe in de wijk Carnisse. 31 oktober hield de politie een destijds 18-jarige Rotterdammer aan, nadat hij op een gewelddadige manier probeerde de ketting van een 55-jarige Rotterdamse te stelen. Het slachtoffer raakte lichtgewond in haar gezicht.

- Advertisement -

Deze zaak werd aan een aantal anderen gelinkt, omdat ze zo op elkaar leken. Zo ontstond het vermoeden dat de jongen verantwoordelijk was voor meerdere straatroven. Dat bleek uiteindelijk ook het geval.

Oudere vrouwen doelwit
De verdachte richtte zich vooral op oudere vrouwen die op straat liepen, om vervolgens hun ketting af te trekken. Sommige slachtoffers liepen door het kettingrukken ook lichte verwondingen op. In totaal is de jongen vervolgd voor zeven straatroven op onder andere de Lepelaarssingel en het Amelandplein.

Straf
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tegen de verdachte een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De rechter ging mee met deze eis.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...