Zendmast in brand gestoken in Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Een C2000-mast aan de Baljuwlaan/Hoornbaan in Spijkenisse was afgelopen nacht doelwit van brandstichting. In de afgelopen twee weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De politie komt graag in contact met getuigen.

De brand werd gemeld om 00:15 uur in de vroege ochtend van 15 april. De melder zag metershoge vlammen bij de zendmast. Het bleek te gaan om een C2000-zendmast, die zorgt voor de verbindingen tussen de hulpdiensten. De mast, afgeschermd door een hekwerk en op een betonnen voet gebouwd, bleef gelukkig in werking. Onderzoek wijst uit dat het om brandstichting gaat.

- Advertisement -

De mast in Spijkenisse staat afgeschermd in een open veld, op een afgelegen plek. Alle informatie van getuigen is welkom bij de politie. Heeft u iets of iemand gezien in de buurt of bij de zendmast aan de Baljuwlaan/Hoornbaan? Of heeft u informatie wie er mogelijk achter deze brandstichting kan zitten? Bel dan met 0900-8844, of meld uw tip anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meerdere zendmasten in brand gestoken
In de afgelopen twee weken stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. De branden zijn vermoedelijk allemaal aangestoken en kunnen er voor zorgen dat 112 minder goed bereikbaar is. Afgelopen tijd gaan er complottheorieën rond op het internet, dat de intrede van het 5G-netwerk – wat overigens nog nergens in Nederland in gebruik is – een veroorzaker is van het Corona-virus. Er bestaat een vermoeden dat de brandstichtingen het gevolg zijn van de complotdenkers.

De eenheden waarin de branden plaatsvonden en de Dienst Landelijke Recherche doen gezamenlijk onderzoek. Op 6 april werd er ook al een poging gedaan een zendmast langs de A16 bij Ridderkerk in brand te steken. Ook in andere regio’s in Nederland hebben meerdere zendmasten het moeten ontgelden.

- Advertisement -

1 REACTIE

  1. Van onze zendmasten voor telefonie, internet en hulpdiensten blijf je af!
    Die zijn essentieel voor onze kommunikatie en hulpdiensten.
    En die hebben we met zijn allen heel hard nodig.

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

Hulpdiensten massaal uitgerukt voor melding steekpartij Parklaan Spijkenisse

Spijkenisse - Hulpverleners zijn dinsdagmiddag rond 12.15 uur grootschalig uitgerukt voor een melding van een steekpartij op de...

Fietser gewond na aanrijding met auto De Linie Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagochtend 29 april rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een fietser...

Winkel ontruimd na brand Nieuwe Ommoordseweg Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 29 april rond 17.10 uur is er brand uitgebroken in een filiaal van supermarkt Dirk...

Dode gevonden in auto in brandende schuur tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft maandagmorgen een lichaam gevonden tijdens het onderzoek naar de brand aan...