Tientallen dieren uit verwaarloosde Rotterdamse woning gehaald

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft vorige week tientallen dieren gered uit een woning in Rotterdam-West. Agenten gingen af op een melding van stankoverlast door de GGD.

Medewerkers van de GGD riepen de hulp in van de politie om een kijkje te nemen bij de desbetreffende woning. Hier zou sprake zijn van een behoorlijke stankoverlast.

- Advertisement -

Toen agenten ter plaatse kwamen, wilde de bewoner niet in gesprek gaan. Op de achtergrond hoorden zij een hond blaffen. Gezien de omstandigheden werd een machtiging geregeld en konden agenten alsnog de woning binnengaan. Binnen troffen agenten een ernstig vervuilde woningen aan met daarin drie honden een 22 katten, waarvan sommige nog kitten. Bij verdere doorzoeking werden ook nog twee honden aan die al geruime tijd waren overleden.

Gezien de situatie besloot de Officier van Justitie om alle dieren in beslag te nemen. Voor de bewoner is passende hulp gezorgd door de crisisdienst. Naast het hulpverleningstraject is de dierenpolitie een strafrechtelijk onderzoek gestart. De dieren zijn inmiddels elders ondergebracht.


Bron foto: Politie Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Dode gevonden in auto in brandende schuur tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De politie heeft maandagmorgen een lichaam gevonden tijdens het onderzoek naar de brand aan...

Twee Rotterdammers aangehouden bij felle brand Tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs (video)

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 28 april is er een felle brand uitgebroken aan de Noordeindseweg in Berkel...

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...

Gewonden bij aanrijding scooter met auto Vierambachtsstraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag 27 april rond 18.15 uur heeft er op de Vierambachtsstraat in Rotterdam een ongeval plaatsgevonden....