Kassa! Doet de flitser het wel of niet? Flexibele flitslocaties in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie gaat in de gemeente Rotterdam proefdraaien met het inzetten van flexibele flitspalen, dit houdt in dat er gerouleerd wordt met flitsers en men niet van te voren weet of de flitskast het wel of niet doet. Het doel van dit experiment is om te zien of het goedkoper is en effectiever dan vaste flitslocaties.

De vaste flitslocaties zijn bij omwonenden en forenzen snel bekend en dragen niet bij aan het controleren van huftergedrag. Vaste flitslocaties worden niet ingezet om zoveel geld te verdienen maar wel om gevaarlijke kruispunten en wegen veiliger te maken.

- Advertisement -

Op 7 locaties in Rotterdam komen lege flitskasten te staan, de flitsapparatuur wordt steeds gewisseld tussen de locaties. De locaties van de mobiele flitsapparatuur zijn bepaald in overleg met het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente.

De flitskasten komen op de Max Havelaarweg, Spinozaweg, Van der Duijn van Maasdamweg, Straatweg, West-Kruiskade, Bergweg, Beukelsdijk

De flitscamera controleert op alle locaties de snelheid en flitst hardrijders in beide rijrichtingen.

Wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal is blij met de proef: “We zoeken al langere tijd naar een betrouwbare manier om asociaal rijgedrag zoals te hard rijden aan te pakken. De politie kan niet altijd en overal controles doen en vaste flitskasten zijn erg voorspelbaar. Deze nieuwe aanpak met mobiele flitsapparatuur zorgt ervoor dat we op meerdere hotspots kunnen handhaven. Ook al flitsen steeds maar een aantal van de kasten, automobilisten maken minder overtredingen, omdat ze op alle 7 locaties kans hebben een boete te krijgen.”

Het Openbaar Ministerie test ook al in Noord-Brabant en in Tilburg met verplaatsbare flitspalen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Twee auto’s verwoest door brand Meyenhage Rotterdam

Rotterdam - Op de Meyenhage in Rotterdam zijn afgelopen nacht rond 02.00 uur twee auto's verwoest door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...