Koole Tankstorage Minerals B.V. betaalt €200.000 aan staat na stankoverlast

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Opslagbedrijf Koole Tankstorage Minderals BV (KTM) uit Rotterdam heeft een geldboete van 200.000 euro betaald vanwege het veroorzaken van stank in 2015 en 2016.

Bij het bedrijf op industriegebied de Vondelingenplaat vindt de opslag en het blenden plaats van diverse olieproducten. Er werd een strafrechtelijk onderzoek gestart nadat de Milieudienst Rijnmond (DCMR) meerdere stankklachten over een oliegeur ontvingen. In augustus en december 2015 en in januari 2016 kwamen er in totaal 163 klachten binnen.

- Advertisement -

In de milieuvergunning van KTM is bepaald aan welke voorschriften het bedrijf moet voldoen om te zorgen dat mens en omgeving beperkte overlast ervaren. In de voorschriften bij de destijds geldende milieuvergunning van KTM is bepaald dat bij de normale bedrijfsvoering buiten de inrichting geen geur afkomstig van de inrichting waarneembaar mag zijn.

Er werd geconstateerd dat KTM de veroorzaker was van de overlast en niet alle vergunningsvereisten heeft opgevolgd. Het Functioneel Parket ziet de betaling van een geldbedrag van € 200.000 door KTM aan de Staat als een passende afdoening van deze zaak. In de zittingszaal had de officier een zelfde straf geëist.


Bron foto: Archieffoto (betreft niet het KTM-terrein)

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Twee auto’s verwoest door brand Meyenhage Rotterdam

Rotterdam - Op de Meyenhage in Rotterdam zijn afgelopen nacht rond 02.00 uur twee auto's verwoest door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Gewapende overvaller maakt buit bij snackbar aan Oranjeboomstraat in Rotterdam

Rotterdam - Een snackbar aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam is het doelwit geworden van een overvaller. De Politie...