ANWB: Te veel informatie op Kleinpolderplein Rotterdam zorgt voor gevaarlijke situaties

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Voor wie wel eens over de A13 naar Rotterdam is gereden, snapt hoe chaotisch het voorsorteren bij het Kleinpolderplein kan zijn: ondanks een snelheidslimiet van 80 km per uur is het voor weggebruikers een uitdaging om in korte tijd de juiste rijbaan te vinden. De ANWB zegt de oorzaak te weten: er staat tè veel informatie op de bewegwijzeringsborden.

Naar aanleiding van de hoge hoeveelheid ongevallen op het stukje snelweg heeft de ANWB een onderzoek gehouden onder haar leden. In de periode van 2015 tot 2017 zijn hier meer dan veertig ongevallen gebeurd. Een derde van die ongevallen was met letsel.

- Advertisement -

Bij het onderzoek moesten de deelnemers korte filmfragmenten bekijken en vragen beantwoorden. Zowel regelmatige weggebruikers van het knooppunt als mensen die dit traject niet (zo vaak) afleggen, hebben meegedaan.

Uit de onderzoeksresultaten is gebleken dat de weg vooral onveilig is door de overmaat aan informatie op de bewegwijzeringsborden. Dit komt mede door de grote hoeveelheid afritten in een korte afstand. Automobilisten hebben simpelweg te weinig tijd om alle informatie te verwerken, het overige verkeer in de gaten te houden en tijdig van rijbaan te wisselen. Dit heeft het vele abrupte wisselen van rijstrook tot gevolg.

Volgens de ANWB liggen oplossingen is onder andere betere belijning en het meer ruimte laten tussen bewegwijzeringsborden.


Bron foto: ANWB

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie deelt naam en foto vermist tienermeisje, voor het laatst gezien bij kermis Rotterdam

Leidschendam, Rotterdam - De Politie vraagt mensen uit te kijken naar de 15-jarige Lusmary Lusita Fermina (roepnaam Loes)...

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...

Motorrijder (22) overleden na aanrijding met bestelbus | Stadionviaduct Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam is dinsdagmorgen rond 08.13 uur overleden bij een ongeluk op de...

Winkel ontruimd na brand Nieuwe Ommoordseweg Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 29 april rond 17.10 uur is er brand uitgebroken in een filiaal van supermarkt Dirk...