Politieagent van eenheid Rotterdam ontslagen na verstrekken informatie aan derden

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft een 41-jarige politiemedewerker van de eenheid Rotterdam ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. De politieman werd op 21 januari van dit jaar aangehouden op verdenking van het verstrekken van informatie aan daartoe onbevoegde derden. De medewerker werd daarop buiten functie gesteld. Uit het onderzoek dat daarop volgde, bleek dat hij ook verdovende middelen gebruikte.

De politieman wordt onder meer zwaar aangerekend dat aannemelijk is geworden dat hij informatie verstrekte aan onbevoegde derden en verdovende middelen gebruikte. De integriteit en betrouwbaarheid van politiemensen moet boven elke twijfel zijn verheven, zo zegt de politie. “Iedereen binnen de politie moet daarvan doordrongen zijn en dat mag niet in het geding komen. Het negatieve gedrag van een collega straalt af op de hele organisatie en doet helaas afbreuk aan het vele goede werk dat medewerkers in de eenheid Rotterdam elke dag verrichten.”

- Advertisement -

De politie laat weten dat er passende maatregelen worden getroffen als medewerkers de integriteit en betrouwbaarheid van de politie beschadigen. De man moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...