635 nieuwe besmettingen 5 ziekenhuis opnames en 0 doden door Coronavirus in Rotterdam Rijnmond

Date:

Deel bericht:

De afgelopen 24 uur zijn er in regio Rotterdam Rijnmond 635 nieuwe besmettingen gemeld door het RIVM. Het totaal aantal besmettingen in de regio Rotterdam-Rijnmond staat moment op 18986 besmettingen,  1174 ziekenhuis opnames en 632 personen zijn overleden door het Coronavirus. Het coronavirus grijpt hard om zich heen in de regio Rotterdam.

Het ministerie heeft inmiddels een dringend advies gegeven om mondkapjes te gaan dragen. De mondkapjes beschermen andere personen bij het hoesten of niezen tegen rondvliegende druppels. 100% beschermen tegen het coronavirus doen ze niet. In de nieuwe maatregelen is opgenomen dat café en restaurants om 21.00 uur het licht moeten aandoen en om 22.00 uur moet de zaak leeg zijn. De zoveelste strop voor ondernemers. Het is nog niet bekend wat er moet gebeuren om het virus harder in te dammen.

- Advertisement -

Op Facebook gingen sinds gisteren diverse berichten rond dat het kabinet nieuwe maatregelen bekend zou maken. Hierin stond onder andere vermeld dat er een verplichting tot mondkapjes werd ingevoerd en er een avondklok tussen 22.00 en 06.00 uur zou worden ingevoerd. Hier van is vooralsnog geen sprake.

In heel Nederland zijn er inmiddels 144999 positief getest op het coronavirus. Ook bleek uit cijfers van het RIVM dat er in heel Nederland 6482 overlijdens zijn gemeld.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Twee gewonde na botsing tegen elektriciteitshuisje Raadhuisplein Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Woensdagmiddag 15 mei rond 17.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde...

Hoge urgentie voor vermissing John uit Rozenburg

Rozenbrug - In verband met een urgente vermissing is de Politie op zoek John (42 jaar). John is...

OvV presenteert onderzoeksrapport treinongeluk Voorschoten: ’te grote focus op beschikbaarheid spoor’

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) heeft woensdag 15 mei het onderzoeksrapport gepresenteerd naar het dodelijke treinongeval in Voorschoten....

Uitslaande brand in schuur snel onder controle Engel de Merlestraat Heenvliet

Heenvliet - Vanmiddag is er brand uitgebroken in een houten schuurtje aan de Engel de Merlestraat. De brand werd...