Vanaf 26 oktober minder metro’s in de spits

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De RET schrapt per 26 oktober de spitsritten in de metrodienstregeling. Gezien de verwachte daling van de reizigersaantallen na de persconferentie van gisteren, verwacht de RET dat reizigers hiervan slechts beperkt hinder ondervinden.

De reden van afschaling is het oplopende ziekteverzuim onder het rijdend personeel. Ook zijn er tijdelijke tekorten in de bezetting van het onderhoudsteam en kampen sommige leveranciers met coronagerelateerde vertraging.

- Advertisement -

Elke tien minuten een metro
De spitsritten op lijn A (tussen Schiedam Centrum en Vlaardingen West) en lijn D (tussen Rotterdam Centraal en De Akkers (Spijkenisse)) in de ochtend en de middag komen te vervallen. Daardoor rijdt de RET in de spits op dit stuk elke 10 in plaats van elke 5 minuten. De drie spitsritten in de ochtend- en drie in de middagspits op lijn E rijden ook niet.

Dit betekent dat er op alle lijnen gedurende de hele dag elke tien minuten een metro rijdt, behalve op het stuk Steendijkpolder – Hoek van Holland, waar ze zoals gebruikelijk elke 20 minuten rijden.

Reisplanner en RET Real Time App
De gewijzigde dienstregeling zal worden opgenomen in de RET Reisplanner en de RET Real Time App. In de loop van volgende week kunnen reizigers hun reis plannen op basis van de wijzigingen die op 26 oktober ingaan.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...