Het regent bekeuringen tijdens onopvallende verkeerscontrole op snelwegen

Date:

Deel bericht:

Regio – Donderdag 29 oktober heeft de politie op verschillende snelwegen in de regio een onopvallende handhavingsactie gehouden, gericht op verkeersovertredingen.

Er werd voornamelijk gelet op het niet handsfree bellen achter het stuur, maar er ook andere overtreders werden gepakt. De actie werd uitgevoerd met onopvallende auto’s en een onopvallende bus op de A12, A13, A4 en A20.

- Advertisement -

De politie heeft laten weten dat tijdens de actie 118 bekeuringen zijn uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. In totaal werden 48 bestuurders staande gehouden voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden.

De overige bekeuringen werden uitgedeeld voor o.a. niet tonen rijbewijs, kleven, gladde banden, afsnijden van andere auto’s, niet dragen van de autogordel en rechts inhalen.

Rijbewijs inleveren
Tijdens de actie werd ook gelet op andere verkeersovertredingen. Veertig keer werd een ‘grove snelheidsovertreding’ geconstateerd, aldus de politie. Eén bestuurder spande de kroon met 195 km/u waar 100 het maximum was. Hij mocht zijn rijbewijs inleveren, net als een andere bestuurder die te hard reed in combinatie met asociaal rijgedrag.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee Rotterdammers aangehouden bij felle brand Tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs (video)

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 28 april is er een felle brand uitgebroken aan de Noordeindseweg in Berkel...

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...