Verdere afschaling bij RET door oplopend ziekteverzuim

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vanaf aankomende vrijdag (13 november) zullen er minder RET-trams rijden op de lijnen 4, 7, 8, 20, 23 en 25. Een oplopend ziekteverzuim onder rijdend personeel is reden voor deze afschaling.

Eerder werden ook al het aantal spitsritten van enkele Metrolijnen teruggeschroefd. Dit was ook al vanwege het ziekteverzuim onder het personeel. Nu het verder oploopt, moeten ook de trams eraan geloven.

- Advertisement -

“Nu de ‘r’ in de maand zit, heeft de RET te maken met een hoger ziekteverzuim, vooral in combinatie met corona. Bestuurders met klachten blijven thuis, laten zich testen en wachten thuis de testuitslag af. Dat maakt dat er minder mensen beschikbaar zijn dan gebruikelijk.”, aldus de RET.

Wat verandert er voor reizigers?
Bij het afschalen heeft de RET in samenspraak met opdrachtgever MRDH gekeken waar aanpassingen de minste impact hebben op reizigers. Dat leidt tot de volgende aanpassingen vanaf vrijdag 13 november:

  • De lijnen 4, 7 en 8 gaan op doordeweekse dagen elke 12 minuten in plaats van elke 10 minuten rijden
  • De lijnen 20, 23 en 25 gaan op doordeweekse dagen in de spits elke 7,5 minuut in plaats van elke 7 minuten rijden

Reisplanner en RET Real Time App
De gewijzigde dienstregeling is opgenomen in de RET Reisplanner en de RET Real Time App. Reizigers kunnen hun reis plannen op basis van de wijzigingen die op 13 november ingaan.

Gecontroleerd afschalen
De RET monitort het verzuim nauwgezet, om zo gecontroleerd af te kunnen schalen in plaats van ad hoc ritten te moeten laten vervallen.

Afschalen vanwege ziekteverzuim is in lijn met de afspraken met het Rijk, zo voegt de vervoerder toe aan hun uitleg: “Het Rijk heeft de vervoersbedrijven gevraagd zo veel mogelijk de maximale dienstregeling te rijden. Als dit door onvoldoende beschikbaarheid van bestuurders of chauffeurs onmogelijk is, mogen vervoerders afschalen.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...