In meerdere steden actie gevoerd voor ‘structureel meer geld naar hoger onderwijs’

Date:

Deel bericht:

Vandaag hebben in meerdere steden professoren, docenten en studenten in het hoger onderwijs actie gevoerd voor extra geld. In Den Haag namen kamerleden een petitie in ontvangst.

De groep WO in Actie, bestaande uit professoren, docenten en studenten van de verschillende Nederlandse universiteiten, slaat vandaag alarm. Ze zeggen dat er snel structureel meer geld nodig is om de kwaliteit van het hoger onderwijs te verbeteren.

- Advertisement -

De universitaire medewerkers uiten hun zorgen en zeggen dat er sprake is van zeer hoge werkdruk. Een docente zegt hierover: “Het is ook in mijn directe omgeving merkbaar. Meerdere collega’s zitten thuis met een burn-out”. Ook aanwezige studenten zeggen dat de hoge werkdruk voelbaar is in de collegezalen en maken zich zorgen om de verslechterde kwaliteit in het onderwijs.

In Den Haag waren diverse kamerleden aanwezig om de zorgen van de universitaire docenten en studenten aan te horen. De kamerleden kregen van de actievoerende actievoerders een petitie in ontvangst. De actiegroep vraagt de politiek om nu actie te ondernemen in de Tweede Kamer.

“Water staat ons aan de lippen”
In alle toespraken werd duidelijk gemaakt dat het water ze tot aan de lippen staat. Ter symboliek droegen meerdere personen van de actiegroep daarom flippers, duikbril, snorkel en/of zwemvest. Ook werd in Den Haag van de gelegenheid gebruik gemaakt om – ondanks het barre ijskoude weer – even onder te dompelen in het water van de Hofvijver.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...

Grootschalige Hulpdiensten Oefening in Middelharnis: Voorbereid op het Ergste!

Middelharnis - In een leegstaand schoolgebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis hebben de afgelopen dagen hulpdiensten een grootschalige...

Brandweer uren bezig met “vreemd” luchtje in riool Ridderkerk

Ridderkerk - In de omgeving van de Kerkweg in Ridderkerk is opnieuw melding gemaakt van stankoverlast. Eerder deze...

Veel schade na uitslaande brand Spavoorde Spijkenisse

Spijkenisse - Vrijdagavond 17 mei rond 18.48 uur is er een uitslaande brand uitgebroken in een slaapkamer van...