Petitie gestart voor behoud AMBER Alert

Date:

Deel bericht:

Vorige week werd duidelijk dat de politie van plan is te stoppen met AMBER Alert. Inmiddels is een petitie gestart voor het behoud van de dienst.

AMBER Alert is een landelijk systeem dat mensen waarschuwt bij een vermist kind. Het alarmeringssysteem wordt gebruikt als er aanwijzingen zijn van direct levensgevaar van de vermiste en wordt enkel geactiveerd op verzoek van de politie.

- Advertisement -

Het systeem dat in 2008 is opgestart, is succesvol. Volgens de organisatie is na de ongeveer duizend alarmeringen, 94% van de vermisten terecht gekomen.

Mede vanwege het succes is het een hardere schrok toen demissionair minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) vorige week aankondigde de samenwerking stop te zetten. Hij wil 22 juli de dienst opschorten, tot grote kritiek van de Tweede Kamer.

Petitie
Inmiddels is de dienst zelf een petitie opgestart voor haar behoud. Ze hopen genoeg handtekeningen te kunnen ophalen voordat op 22 juli de stekker eruit wordt getrokken. Mensen die de petitie willen ondertekenen, kunnen dat doen op de website www.redamberalert.nl.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...