59-jarige aanrander veroordeeld tot TBS met dwangverpleging

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 59-jarige man veroordeeld voor de aanranding van drie jonge meisjes. De man wordt tbs met dwangverpleging opgelegd.

De verdachte heeft op 5 juli 2020 drie minderjarige meisjes betast. De man was al eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarige meisjes.  Hij benaderde zijn drie slachtoffers terwijl zij buiten speelden en betastte hen onverhoeds. Slechts enkele maanden na zijn eerdere behandeling verviel de verdachte opnieuw in grensoverschrijdend gedrag.

- Advertisement -

De rechtbank acht daarom dat behandelingen in het kader van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf of in het kader van een TBS met voorwaarden niet afdoende om het risico op terugval af te wenden. Daarbij is met name van belang dat de verdachte niet bereid lijkt om aan alle gestelde voorwaarden van ook de door hem gewenste behandelingen mee te werken.

Met alle aspecten bij elkaar afgewogen heeft de rechter besloten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van driehonderd dagen op te leggen en een nieuwe TBS-behandeling met dwangverpleging op te leggen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...