Oogziekenhuis Rotterdam ontruimd na brand in kelder

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het oogziekenhuis aan het Schiedamse Vest is woensdagmiddag rond 15.00 uur ontruimd nadat er in de kelder brand was uitgebroken in een kartoncontainer. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling in het ziekenhuis waarop werd besloten om alle patiënten, bezoekers en medewerkers te evacueren.

De brandweer schaalde op naar het sein “Zeer grote brand, GRIP 1” om ter plekke de communicatie tussen de verschillende hulpverleners te coördineren. De brandweer had het vuur rond 16.40 uur onder controle. Het blussen van de brand nam veel tijd in beslag.

- Advertisement -

Voor zover bekend is iedereen veilig naar buiten gekomen, het is niet bekend hoeveel patiënten er op het moment van de brand werden geopereerd. Het is uitdaging om deze mensen onder naar narcose naar buiten te krijgen. Dat is gelukkig goed gedaan vertelde oogarts Tjeerd de Faber tegen Rijnmond.

De brandweer is nog tot zeker 18.00 uur bezig met het ventileren van het pand. Pas als er geen rookontwikkeling meer is en er geen koolmonoxide wordt gemeten in het gehele pand mag men weer naar binnen. Of operaties die gepland stonden nog doorgaan is niet bekend.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...

Zwaargewonde en auto te water na ongeluk, bestuurder probeert te vluchten | Nieuwe Hoefweg Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is afgelopen bij een ongeluk op de Nieuwe Hoefweg in Bleiswijk met zijn auto...