Honderden kilo’s cocaïne en vuurwapens in beslag genomen in regio

Date:

Deel bericht:

De politie heeft dinsdag 31 augustus en woensdag 1 september in een drugsonderzoek zes mannen aangehouden. Bij doorzoekingen van meerdere woningen en bedrijfspanden zijn onder andere ongeveer vierhonderd kilo cocaïne, één miljoen euro aan contant geld en meerdere vuurwapens in beslag genomen. 

De Dienst Infrastructuur van de politie startte onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in februari van dit jaar het onderzoek onder de naam ‘26Zenne’. Door verkregen informatie uit eerder ontsleutelde ‘pretty good privacy-berichten’ zijn de verdachten in beeld gekomen en is besloten om naar hen een opsporingsonderzoek te starten.

- Advertisement -

Het onderzoek richtte zich op zogeheten facilitators, die zich bezig houden met het op grote schaal invoeren van verdovende middelen. Het onderzoek leidde de politie naar een aantal personen en dinsdag 31 augustus ging het team over tot aanhouden.

Aanhoudingen
Op dinsdag 31 augustus 2021 is in Rotterdam de 55-jarige hoofdverdachte uit Mijnsheerenland aangehouden. Op woensdag 1 september 2021 zijn in Alblasserdam, Rotterdam, Barendrecht en Hapert (N-B) vijf verdachten aangehouden. De verdachten zijn vrijdag 3 september 2021 voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig vast.

De mannen worden onder andere verdacht van handel en invoer van verdovende middelen, handel in vuurwapens en munitie en poging tot uitlokking van moord dan wel wederrechtelijke vrijheidsberoving. Eén van de mannen wordt verdacht van het met zijn computer illegaal binnentreden van computersystemen van logistieke bedrijven voor de invoer van drugs.

Doorzoekingen
Bij de doorzoekingen van zeven woningen en zes bedrijfspanden in Rotterdam, Barendrecht, Alblasserdam, Mijnsheerenland, Heerjansdam en Hapert, zijn naast de drugs, vuurwapens en geld, ook dure horloges, gegevensdragers, cryptotelefoons, computers, handelshoeveelheden wiet en hasj en voertuigen met verborgen ruimtes in beslag genomen.

De burgemeester van Barendrecht sloot een bedrijfspand in zijn gemeente waar onder andere de grote hoeveelheid cocaïne is aangetroffen. Ook twee andere panden werden in dezelfde gemeente gesloten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding van verdachten in auto | A16 Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht op de A16 een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van drie...

Explosie bij woning aan Sint-Andiresstraat in Rotterdam

Rotterdam - De bewoners van een woning aan de Sint-Andriesstraat werden opgeschrikt door een explosie. De Politie is...

Man overlijdt door bedrijfsongeval bij afvalverwerker AVR in Rotterdamse haven

Rotterdam - Een man is zondagavond op het terrein van afvalverwerker AVR aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam...

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...