Ministerie van Justitie en Veiligheid afgesloten vanwege grote groep demonstranten

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de Turfmarkt is vanwege de veiligheid dinsdagavond een geruime tijd afgesloten geweest doordat demonstranten een lawaaiprotest voor de deur organiseren. Pas rond 21.30 uur konden ambtenaren en journalisten weer naar buiten, de grootste groep betogers was toen voor het pand.

Enkele honderden betogers stonden aan de voorzijde te demonstreren, die demonstratie begon als een lawaaiprotest met pannen en potten, en hadden megafoons en sirenes bij zich. Later riepen de betogers ook leuzen en hadden ze spandoeken bij die verwijzen naar de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de demonstratie die zich op een begeven moment van de voorzijde naar de achterzijde verplaatste werden er ook rookbommen en vuurwerk afgestoken.

- Advertisement -
Foto : Sebastiaan Barel

Er is geen sprake geweest van belaging van journalisten zoals dat in de andere media wel heeft gestaan. Wel stond er van de NOS een satellietwagen en is er uit voorzorg een andere verbinding ingesteld.

Nadat de kabinetsleden het gebouw hadden verlaten, moesten agenten met enige moeite demonstranten op afstand houden. Een van hen sloeg daarbij ook op de auto. Er zouden ook enkele aanhoudingen zijn verricht, maar er is nog niet bekend hoeveel dit er zijn.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...

Voertuig raakt te water, bestuurster lichtgewond N210 Lekkerkerk

Lekkerkerk - Donderdagavond even na 18:30 uur is er een voertuig te water geraakt aan de CG Roosweg...

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...