Rotterdam en omliggende gemeenten gaan helpen bij opvangprobleem migranten

Date:

Deel bericht:

De gemeenten Rotterdam, Vlaardingen, Nissewaard en Krimpen aan den IJssel hebben samen het ministerie van Justitie en Veiligheid hun medewerking aangeboden om te zorgen voor extra tijdelijke opvang voor statushouders en/of vluchtelingen in hun steden.

De gemeenten hebben hiertoe besloten om zo voor gedurende een korte periode bij te springen voor het grote opvangprobleem waarvan momenteel sprake is. Veel plekken in de asielzoekerscentra (AZC’s) van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) worden nu nog ‘bezet’ gehouden door statushouders – asielzoekers met een vergunning voor verblijf – die wachten op permanente huisvesting in Nederlandse steden en dorpen.

- Advertisement -

COA: Na twee maanden weer voldoende opvangcapaciteit
De extra opvang wordt gerealiseerd door middel van riviercruiseschepen, maar andere opvangmogelijkheden worden eveneens onderzocht. Het gaat om kleinschalige locaties met een capaciteit variërend van vijftig tot zeventig personen waar vluchtelingen en/of statushouders voor de maximale duur van twee maanden gehuisvest kunnen worden. Rotterdam beschikt over de mogelijkheid om negentig mensen te huisvesten ivm capaciteit van het schip.

Het COA heeft aangegeven dat er na deze twee maanden weer voldoende opvangcapaciteit beschikbaar zal zijn. Door gezamenlijk als regio elke gemeente een relatief kleine bijdrage te laten leveren, kunnen we een grote bijdrage leveren aan dit nationale probleem en voorkomen we de noodzaak van grootschalige (crisis)opvang.

Oproep aan regiogemeenten
De vier deelnemende gemeenten hopen dat andere gemeenten uit de regio zich ook aansluiten bij dit initiatief en ook een vorm van tijdelijk opvang kunnen bieden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...

Opnieuw drugsvangst in woning Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - De burgemeester van Krimpen aan den IJssel heeft opnieuw op 26 april een...

Motorrijder (22) overleden na aanrijding met bestelbus | Stadionviaduct Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam is dinsdagmorgen rond 08.13 uur overleden bij een ongeluk op de...

Fietser gewond na aanrijding met auto De Linie Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagochtend 29 april rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een fietser...