Politiebonden sturen brandbrief naar ministerie: “bezuiniging moet van tafel”

Date:

Deel bericht:

De politiebonden hebben gezamenlijk een brandbrief gestuurd naar de vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid voor in het Begrotingsdebat Justitie en Veiligheid, dat vandaag op 24 november plaatsvindt.

Aanleiding van de brief is de extra structurele bezuiniging van 300 miljoen euro per jaar op de politiebegroting. Als het aan de politiebonden ligt, gaat deze direct van tafel om het capaciteitsprobleem niet verder te laten oplopen.

- Advertisement -

De politie heeft onlangs de wens ingediend voor een noodzakelijke investering van 650 miljoen euro voor de komende kabinetsperiode. Ook heeft de politie begin 2021 al aan de minister laten weten op een structureel tekort af te steven van 300 miljoen euro per jaar.

Onderzoek naar tekort
“Vanwege het dreigende tekort heeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid een onderzoek laten uitvoeren, dat deze cijfers bevestigt”, aldus de politiebonden.

Volgens de politiebonden is het noodzakelijk dat dit tekort vanaf 2022 structureel wordt opgelost door een extra budget aan de politie toe te kennen, aanvullend op het bedrag van 650 miljoen euro.

Als het ministerie geen oplossing vindt, zeggen de politiebonden dat acties bij de politie in het nieuwe cao-traject onvermijdelijk zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...