Politie ontruimt met spoed kraakpand Schorpioenstraat Rotterdam (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft vrijdagavond met spoed een kantoorpand op de Schorpioenstraat in Rotterdam ontruimd. Het pand wat gelegen is in het winkelgebied van het Alexandrium was sinds donderdag bezet door krakers.

- Advertisement -

Er is overgegaan tot een spoedontruiming vanwege de functie van het pand. Ondanks dat het pand leegstaat heeft het een aantal technische installaties voor andere doeleinden die in gevaar zouden kunnen komen door onjuist gebruik.

Omdat niet bekend was wie er in het pand zaten werd uit voorzorg ter ondersteuning van het de politie ook het Quick Response Team van de brandweer opgeroepen. Deze stonden klaar voor het geval hun inzet nodig zou zijn.

De politie kreeg afgelopen vrijdag toestemming om het pand te ontruimen. De krakers die in het pand zaten zijn aangehouden. Een grote groep agenten van de Mobiele Eenheid en het Team Parate Eenheid werden ingezet om het pand te schonen. In totaal zijn er 13 in het pand aangetroffen en aangehouden. Alle krakers kregen een bekeuring voor huisvredebreuk en mochten daarna weer vertrekken.

Het pand is na de ontruiming direct overgedragen aan de eigenaar, deze heeft het gelijk opnieuw laten afdichten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder onder invloed crasht na achtervolging Henri Eversstraat Rotterdam

Rotterdam - Een automobilist is zaterdagmorgen rond 07.15 uur na een achtervolging op de Henri Eversstraat in Rotterdam-Alexander...

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...

Explosie bij woning Izmirerf Rotterdam

Rotterdam - Op het Izmirerf in Rotterdam-Oosterflank heeft afgelopen nacht een explosie plaatsgevonden bij een woning. De klap...