Woningen ontruimd na brand in restaurant Goudse Rijweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Door een brand in een restaurant aan de Goudse Rijweg in Rotterdam zijn in de nacht van zondag op maandag 14 woningen ontruimd. De brand zorgde voor flink wat rookontwikkeling en was ontstaan in het afzuigkanaal. Omdat er kans was op uitbreiding schaalde de brandweer op naar grote brand.

Doordat de brandweer snel ter plaatse was, kon erger worden voorkomen. De brand in de keuken was snel geblust en hierdoor bleef de schade in het restaurant nog redelijke beperkt. Een deel van de afzuiginstallatie moest worden gesloopt, zodat smeulende resten geblust konden worden.

- Advertisement -

De bewoners die boven het restaurant woonden werden opgevangen in onder andere politievoertuigen. Het ging in totaal om 6 volwassenen en 7 kinderen. Niet iedereen was thuis. De brandweer heeft na het blussen van de brand de woningen op koolmonoxide gecontroleerd. Hier bleek gelukkig geen sprake van waardoor iedereen weer naar huis kon.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, dit wordt onderzocht door brandonderzoek van de brandweer. Het restaurant zal gezien de schade nog een geruime tijd dicht blijven.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...