Man loopt met automatisch wapen over Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft dinsdagmorgen 29 maart een 26-jarige Rotterdammer aangehouden die over straat liep met een automatisch vuurwapen.

Een man belde naar 112 omdat hij meende een man met een vuurwapen te zien lopen op de Nieuwe Binnenweg. Direct gingen agenten erop af en hielden de man staande. Bij verdere controle bleek de man inderdaad een vuurwapen te hebben. Het bleek zelfs te gaan om een automatisch vuurwapen.

- Advertisement -

De man, een 26-jarige Rotterdammer, is aangehouden en zit nog vast. Het vuurwapen is in beslag genomen. Waarom de man gewapend over straat liep, is niet bekend.

Tipgeld
De politie is erg blij met tips die leiden naar de inbeslagnames van vuurwapens. Zeker in Rotterdam is er sprake van vele schietpartijen.

Als reactie op de schietpartijen heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden naar vuurwapens. Het tipgeld wordt uitbetaald als er bij de controle daadwerkelijk vuurwapen(s) worden gevonden. Meer informatie over de tipgeldregeling is te vinden op de website van het Openbaar Ministerie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....

Medewerker politie Rotterdam moet straf krijgen voor WhatsApp-berichten

Een medewerker van de politie-eenheid Rotterdam moet disciplinaire maatregelen ondergaan vanwege het versturen van grensoverschrijdende en discriminerende berichten...

Twee belgen aangehouden in Hendrik-Ido-Ambacht na achtervolging vanuit Rotterdam

Rotterdam - Een levensgevaarlijke achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op...