Twee Rotterdammers aangehouden voor fataal schietincident op Westerbeekstraat op oudjaarsdag

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Twee Rotterdammers zijn dinsdag 29 en woensdag 30 maart aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 31-jarige Rotterdammer. De man kwam op 31 december 2021 om het leven bij een schietpartij op de Westerbeekstraat in Rotterdam.

Op 31 december werd het slachtoffer om 19.20 uur op straat neergeschoten. Hij raakte ernstig gewond. Inspanningen door de gealarmeerde hulpdiensten mochten niet meer baten: de man kwam ter plekke te overlijden.

- Advertisement -

Enkele minuten later brandde op de Langegeer een grijze Opel Corsa uit. De politie vermoedt dat deze gebruikt was als vluchtauto en bewust gedumpt en in brand gestoken is.

Eerder al werden al twee mannen, een 20-jarige Rotterdammer en een 43-jarige Rotterdammer, aangehouden in dit onderzoek. Beide mannen zijn inmiddels op vrije voeten. De 20-jarige man is nog wel verdachte in de zaak.

Nieuwe aanhoudingen
De twee nieuwe verdachten zijn dinsdag- en woensdagochtend aangehouden door de politie. Volgens de politie waren zij betrokken bij de dood van de 31-jarige Rotterdammer, maar worden ze ook verdacht van brandstichting van de auto op de Langegeer.

De 26-jarige en 27-jarige man zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten dat de mannen twee weken langer vast blijven zitten.

Getuige geweest of andere tips?
Het onderzoek is met deze aanhoudingen niet afgerond, zo laat de politie weten. Heeft u informatie die u nog niet heeft gedeeld, maar wel belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Contacteer de politie via 0900-8844, of laat anoniem uw informatie achter op Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning aan Sint-Andiresstraat in Rotterdam

Rotterdam - De bewoners van een woning aan de Sint-Andriesstraat werden opgeschrikt door een explosie. De Politie is...

Man overlijdt door bedrijfsongeval bij afvalverwerker AVR in Rotterdamse haven

Rotterdam - Een man is zondagavond op het terrein van afvalverwerker AVR aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....