Grote brand in schroot bij bedrijf Quebecstraat Rotterdam Botlek (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De grote brand op het terrein van het metaalrecyclingbedrijf E.M.R in de Rotterdamse Botlek is onder controle. De brand brak woensdagavond rond 22.30 uur uit en ging gepaard met een enorme rookontwikkeling.

Die rookontwikkeling zorgde voor stankoverlast in Vlaardingen, Schiedam en zelfs in Berkel en Rodenrijs. De veiligheidsregio besloot om rond 00.30 uur een NL-alert uit te sturen. Ontvangers van het NL-alert werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

- Advertisement -

De brandweer schaalde op naar grote brand, er werd GRIP 2 afgegeven om het incident ter plekke goed te kunnen coördineren. Meetploegen van de brandweer zijn heel de nacht in de weer geweest om te meten voor gevaarlijke stoffen. Er zijn bij de metingen bijzondere waardes gemeten.

Het blussen van de brand was enorm lastig. Omdat de brand was ontstaan in een schroothoop met 40 duizend ton staal was de brandhaard moeilijk te bereiken. Met graafmachines is de hoop uit elkaar getrokken en nat gemaakt. De brandweer kreeg voor de bluswatervoorziening hulp van meerdere schuimblusvoertuigen, ook werd de havendienst met blusboten ingezet.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Vermoedelijk is isolatiemateriaal gaan smeulen, maar het kunnen ook lithium batterijen zijn geweest. Hier wordt door brandonderzoek naar gekeken. Het is de derde keer in vier jaar dat er brand woedde op het terrein.

Beeld: Colin van Drielen (Ingezonden via Tiplijn)

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...

Gewonden bij aanrijding scooter met auto Vierambachtsstraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag 27 april rond 18.15 uur heeft er op de Vierambachtsstraat in Rotterdam een ongeval plaatsgevonden....