54-jarige man uit Spijkenisse aangehouden voor witwassen

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – In een onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken heeft de politie afgelopen dinsdag 12 april negen verdachten aangehouden. De hoofdverdachte is een 54-jarige man uit Spijkenisse.

Volgens de politie gaat het om een zogeheten witwascarrousel. Contant geld van “vermoedelijk criminele herkomst” werd op bankrekeningen van verschillende verdachten gestort.

- Advertisement -

Vervolgens stortten zij de bedragen op de rekening van de hoofdverdachte. Dit gebeurde onder het mom van “bewezen diensten”.

Aanhoudingen
De politie had voldoende aanknopingspunten om de negen verdachten (tussen de 37 en 66 jaar oud) aan te houden op verdenking van het witwassen van crimineel verkregen geld.

De woning van de hoofdverdachte in Spijkenisse werd doorzocht. Voor het onderzoek zijn diverse gegevensdragers en zijn administratie in beslag genomen.

Op dit moment zitten nog vier verdachten vast. Vijf anderen zijn vrij gelaten, maar blijven verdachte. De hoofdverdachte, de 54-jarige Spijkenisser, wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer haalt man uit het water Hekelingseweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagochtend 4 mei rond 11.56 uur is er een persoon te water geraakt aan de Hekelingseweg...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...

Vrouw overleden in woning Parklaan Spijkenisse

Spijkenisse - Een vrouw is dinsdagmiddag overleden na aangetroffen in woning aan de Parklaan in Spijkenisse. Hulpdiensten rukten...

Slachtoffer steekpartij loopt gewond huisartsenpost Spijkenisse binnen

Spijkenisse - Een man zondagmiddag gewond een huisartsenpost in Spijkenisse binnengelopen. De man had meerdere steekwonden in zijn...