Rotterdamse vrouw aangehouden voor betrokkenheid overval met dodelijke afloop in Berkhout

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Berkhout – De politie heeft 23 mei een Rotterdamse vrouw (39) aangehouden in het onderzoek naar een woningoverval in Berkhout, waarbij de bewoner om het leven kwam. Dit heeft de politie op 30 mei bekend gemaakt.

Een groep inbrekers had het gemunt op het huis van de Berkhoutse Sjaak Groot. Specifieker: een kluis in de woning. De man zou op die bewuste 14 juni in 2021 niet thuis zijn, maar toen de daders in de woning waren, werden zij toch door de 72-jarige bewoner betrapt.

- Advertisement -

De man werd neergeschoten. Hij probeerde nog de politie te bellen, maar overleed met de telefoon nog in zijn hand. De moord schokte het Noord-Hollandse plaatsje en er werd tipgeld uitgeloofd voor de tip die naar de daders leidde.

Meerdere verdachten
Het onderzoek leidde naar meerdere verdachten, waarvan één zichzelf nog van het leven beroofde. De politie heeft nu ook een 39-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Ook zij zou een rol hebben gespeeld in de fatale woningoverval, tezamen met verschillende andere overvallen in die regio.

Vrouw blijft verdachte
Na diverse verhoren werd de vrouw op vrijdag 27 mei voorgeleid voor de rechter-commissaris en daarna onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. De 39-jarige Rotterdamse blijft verdachte in deze zaak, zo laat de politie weten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...

Motorrijder (22) overleden na aanrijding met bestelbus | Stadionviaduct Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam is dinsdagmorgen rond 08.13 uur overleden bij een ongeluk op de...

Winkel ontruimd na brand Nieuwe Ommoordseweg Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 29 april rond 17.10 uur is er brand uitgebroken in een filiaal van supermarkt Dirk...

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....