Zoektocht naar neergestort sportvliegtuig in Calandkanaal Rotterdam gaat dinsdag verder

Date:

Deel bericht:

Het sportvliegtuigje dat zondag is neergestort in het Calandkanaal is nog altijd niet aangetroffen. Ook de twee mensen die in het vliegtuig aanwezig waren zijn nog niet gevonden. De zoekactie wordt dinsdag voortgezet.

Hulpverleners rukten zondagavond in grote getale uit nadat er wrakstukken waren gevonden door een patrouilleboot van de Havendienst. De zoekactie leverde onder andere een stuk van een vliegtuigvleugel en persoonlijke bezittingen op.

- Advertisement -

Op één van de brokstukken was een registratienummer aanwezig. Hiermee is de herkomst van het toestel achterhaald. Het blijkt te gaan om een vliegtuig dat geregistreerd staat in Spanje, maar vanaf Oost-Duitsland was opgestegen. Het was onderweg naar Frankrijk. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval, het was erg slecht weer zondag aan het eind van de middag. Of dit er ook te maken mee heeft gehad is niet bekend.

Het is moeilijk zoeken naar een wrak wat diep op de bodem ligt. Het Calandkanaal is bij de monding ongeveer 25 meter diep. Alleen speciaal getrainde duikers mogen zoeken naar het wrak. Op het water wordt hiervoor eerst met sonarsystemen gezocht.

De zoektocht naar het wrak gaat op dinsdag weer verder.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie deelt naam en foto vermist tienermeisje, voor het laatst gezien bij kermis Rotterdam

Leidschendam, Rotterdam - De Politie vraagt mensen uit te kijken naar de 15-jarige Lusmary Lusita Fermina (roepnaam Loes)...

Motorrijder zwaargewond na aanrijding Pascalweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is dinsdagmorgen rond 07.00 uur zwaargewond geraakt op de Pascalweg in Rotterdam. Motorrijder kwam...

Motorrijder (22) overleden na aanrijding met bestelbus | Stadionviaduct Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige motorrijder uit Rotterdam is dinsdagmorgen rond 08.13 uur overleden bij een ongeluk op de...

Winkel ontruimd na brand Nieuwe Ommoordseweg Rotterdam

Rotterdam - Maandagmiddag 29 april rond 17.10 uur is er brand uitgebroken in een filiaal van supermarkt Dirk...