Spoedeisende hulp IJsselland Ziekenhuis ontruimd na brandlucht Prins Constantijnweg Capelle a/d IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De spoedeisende hulp en de huisartsenpost van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel zijn in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd nadat er een brandlucht werd waargenomen door het personeel. Er waren op dat moment 13 personen, waaronder patiënten en medewerkers aanwezig.

Een aantal patiënten werd tijdelijk in de centrale hal van het ziekenhuis opgevangen. Nog een aantal anderen zijn elders in het ziekenhuis voorzien van een plek. Albert van Wijk voorzitter van de raad van bestuur geeft in een reactie aan dat gelijk na de melding conform de draaiboeken gehandeld is. Dit zorgt ervoor dat de reguliere zorg in het ziekenhuis kan blijven gehandhaafd.

- Advertisement -

De hulpdiensten hebben uit voorzorg groot opgeschaald. Er is GRIP 1 gemaakt en meerdere ambulances en brandweerwagens werden ingezet. De brandweer heeft lang gezocht naar de oorzaak van de brandlucht. Ook werd er korte tijd een soort nevelige rook waargenomen op de afdeling, van rookontwikkeling door brand bleek geen sprake te zijn.

Uiteindelijk werd er de oorzaak in een technische installatie aangetroffen. Van een daadwerkelijke brand bleek geen sprake te zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Voertuig raakt te water, bestuurster lichtgewond N210 Lekkerkerk

Lekkerkerk - Donderdagavond even na 18:30 uur is er een voertuig te water geraakt aan de CG Roosweg...

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....

Verdachten dodelijke brand Berkel en Rodenrijs langer vast

Berkel en Rodenrijs - De twee verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke brand in Berkel en...

Groot lek in gasleiding van woning Katendrechtse Lagedijk Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam is vanochtend een groot lek in een...