Officiële ingebruikname nieuwe generatie brandweervoertuigen de Eilanden

Date:

Deel bericht:


Rotterdam – Op zaterdag 19 juli nemen de blusgroepen Den Bommel, Dirksland, Goedereede en Sommelsdijk de eerste vier nieuwe tankautospuiten in gebruik. Daarmee maakt de Brandweer een start met het vervangen van de eerste serie van in totaal van 27 tankautospuiten en 10 combinatievoertuigen. Directeur Brandweer, Annemarie van Daalen, zal op 19 juli op de parkeerplaats van recreatiecentrum ‘De Staver’ Sommeldsdijk de sleutels overhandigen aan de vier blusgroepen. Ook de burgemeester van Goeree-Overflakkee, Ada Grootenboer-Dubbelman, zal bij deze overdracht aanwezig zijn om de blusgroepen te feliciteren. De hele serie tankautospuiten wordt voor juli 2015 binnen de regio Rotterdam-Rijnmond vervangen.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) heeft gekozen voor drie soorten nieuwe voertuigen: een standaard tankautospuit, een slagkracht tankautospuit en een combinatievoertuig. De standaard tankautospuit en de slagkracht tankautospuit verschillen slechts van elkaar in bepakking. Het combivoertuig is een combinatie van een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. In de nieuwe voertuigen zitten veel nieuwe technische snufjes en het meest moderne redgereedschap om het brandweerwerk in de gemeenten professioneel te kunnen uitvoeren.

- Advertisement -

De nieuwe voertuigen hebben een bluswatervoorraad van 2.000 liter en kunnen vanzelfsprekend ook via open water of een brandkraan water geven. Ook zijn de voertuigen voorzien van een geïntegreerde tank met een schuimvormend middel, zodat waar nodig ook met schuim geblust kan worden. De tankautospuiten zijn zoveel mogelijk voorzien van gelijke uitrusting en bepakking om de uniformiteit en uitwisselbaarheid binnen de regio Rotterdam-Rijnmond te waarborgen.

Bron : Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

vakbekwaam_ts

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vier mannen uit Goeree-Overflakkee en Rotterdam aangehouden vanwege drugshandel en bezit

Goeree-Overflakkee en Rotterdam - De politie heeft vrijdag 15 maart vier mannen van 20, 21, 22 en 28...

Agent uit eenheid Rotterdam ontslagen na ‘misdraging’

Rotterdam - Vorige week is een 32-jarige agent van het basisteam Nissewaard ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Dit maakte...

Fietser zwaargewond na aanrijding met auto Dierenriem Hellevoetsluis

Hellevoetsluis - Een fietser is donderdagmiddag zeer ernstig gewond geraakt door een ongeluk op de Dierenriem in Hellevoetsluis....

14 woningen ontruimd na aantreffen van explosieve stof Acetonperoxide in appartement Mizarstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Zeker 14 woningen van een flat aan de Mizarstraat in Spijkenisse zijn woensdagmiddag ontruimd nadat er...