Woning van eigenaar Club Blu in Leiden beschoten

Date:

Deel bericht:

Leiden – In de nacht van woensdag op donderdag heeft een nog onbekend persoon een woning aan de Sparrenrode in Leiden beschoten. Het zou gaan om de woning van Ibrahim Y., de eigenaar van onder andere Club Blu in Rotterdam en Club Magnum in Zoetermeer.

Kogelregen
Aan de Sparrenrode werd in de nacht van woensdag op donderdag rond 01:50 uur een woning beschoten met een automatisch wapen. Rondom het betreffende pand lagen diverse kogelhulzen. Honderden meters verderop, aan de Kiekendiefhorst, trof de politie een gedumpte motorscooter aan met daarbij een automatisch wapen, vermoedelijk gaat het hier om een Kalasjnikov aanvalsgeweer, ook wel bekend als de ‘AK-47’.
Leiden gaat de afgelopen weken gebukt onder schietpartijen en andere zware geweldsdelicten. Het is het derde incident in 1,5 week tijd. 26 juni werd een Sishalounge aan de Herenstraat beschoten, Twee dagen later, 28 juni, werd een handgranaat aangetroffen voor een bedrijfspand aan de Kenauweg en vandaag 7 juli word een woning in Leiden doorzeefd met kogels. De burgemeester van Leiden sluit niet uit dat alle incidenten met elkaar te maken hebben.
Link met beschietingen nachtclubs
De beschieting van de woning heeft vrijwel zeker een link met beschietingen van twee nachtclubs. Sinds 2015 zijn er meerdere keren beschietingen geweest op de nachtclubs Club Magnum in Zoetermeer en Club Blu in Rotterdam. Op 2 juli werd Club Blu met een automatisch geweest beschoten, in de week ervoor was het ook al raak. Misschien dat er geschoten is met het vuurwapen dat nu naast de scooter is gevonden.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning aan Sint-Andiresstraat in Rotterdam

Rotterdam - De bewoners van een woning aan de Sint-Andriesstraat werden opgeschrikt door een explosie. De Politie is...

Man overlijdt door bedrijfsongeval bij afvalverwerker AVR in Rotterdamse haven

Rotterdam - Een man is zondagavond op het terrein van afvalverwerker AVR aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam...

Douane onderschept 41-kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Rotterdam - Tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane zaterdag 4 mei 41 kilo...

Felle brand in portiekwoning Jan Kruijffstraat Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed....