Rijbewijs kwijt na bizarre crash op Hoofdweg-Zuid Nieuwerkerk aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – Een beginnende automobilist is maandagavond samen met passagiers bij een bizarre crash goed weggekomen. De bestuurder wilde volgens een omstander op zeer hoge snelheid nog net even inhalen, maar raakte de macht over het stuur kwijt. De auto raakte vervolgens in een slip.

De bestuurder kwam vanaf de Hoofdweg uit Capelle aan den IJssel in de richting van Nieuwerkerk aangereden. De automobilist volgens een omstander op zeer hoge snelheid nog net even een auto inhalen. Dat ging vlak na het puntstuk mis en de auto begon te tollen. Vervolgens schoot de auto al tollend de weg parallel op en kwam via de struiken, een hekwerk en een brievenbus tot stilstand.

- Advertisement -

Wonder boven wonder konden de inzittenden zonder verwondingen uit de auto komen. Op de drukke parallelweg was op dat moment gelukkig geen ander wegverkeer zoals voetgangers of fietsers aanwezig. Als deze zouden zijn geraakt hadden ze het waarschijnlijk niet meer naverteld.

De politie heeft op basis van artikel 130 het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. Zijn verhaal wordt overgedragen aan het CBR, welke een beslissing zal moeten nemen over de rijgeschiktheid van de bestuurder. Zelf verklaarde hij dat hij maar iets harder reed en ging zelfs nog met de agent in discussie.

Een bergingsbedrijf heeft het wrak opgehaald. Hij heeft er welgeteld 2 maanden lang van mogen genieten volgens het kentekenregister.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...

Grootschalige Hulpdiensten Oefening in Middelharnis: Voorbereid op het Ergste!

Middelharnis - In een leegstaand schoolgebouw aan de Schoolstraat in Middelharnis hebben de afgelopen dagen hulpdiensten een grootschalige...

Brandweer uren bezig met “vreemd” luchtje in riool Ridderkerk

Ridderkerk - In de omgeving van de Kerkweg in Ridderkerk is opnieuw melding gemaakt van stankoverlast. Eerder deze...

Veel schade na uitslaande brand Spavoorde Spijkenisse

Spijkenisse - Vrijdagavond 17 mei rond 18.48 uur is er een uitslaande brand uitgebroken in een slaapkamer van...