Douane en politie arresteren grote groep uithalers

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de douane samen met de zeehavenpolitie een grote groep uithalers aangehouden in de Rotterdamse haven. In totaal werden negentien mensen aangehouden, waaronder zes minderjarigen en een vrouw.

De politie spreekt van een Trojaanse container. De uithalers stappen buiten het haventerrein in een container en worden vervolgens het haventerrein opgereden. Eenmaal op het terrein kunnen ze uit de container en op zoek naar drugs.

- Advertisement -

De Douane en Politie wisten de groep aan te houden. De vrachtwagenchauffeur is een 51-jarige man uit Bosnië. Hij is eveneens aangehouden.

Negentien uithalers
De uithalers zijn zes mannen uit België tussen de 16 en 19 jaar oud. Vier personen komen uit Rotterdam en zijn tussen de 18 en 25 jaar oud. Hieronder is ook de allereerste vrouwelijke uithaalster (18) ooit.

Verder waren er twee uithalers uit Lansingerland van 17 en 18 jaar oud, twee uit Tilburg van 17 en 18 jaar oud, een 17-jarige jongen uit Papendrecht, een 18-jarige man uit Alblasserdam, een 18-jarige jongen uit Roermond en nog twee personen uit Den Haag van 14 en 21 jaar oud.

De verdachten zitten vast voor verhoor. De politie doet verder onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na aanrijding tussen personenauto’s Maastunnelplein Rotterdam

Rotterdam - Op het Maastunnelplein in Rotterdam is zaterdagavond rond 22.12 uur een gewonde gevallen na een aanrijding...

Politie rukt uit voor mishandeling in Zuiderpark, slachtoffer doet geen aangifte

Rotterdam - De politie is zaterdagavond rond 19:15 uur uitgerukt na een melding van een mogelijke mishandeling in...

Man steekt om zich heen rondom Erasmusbrug Rotterdam, dode en twee zwaargewonden (video)

Rotterdam - Bij een steekpartij rond de Erasmusbrug en het Willemsplein in Rotterdam zijn donderdagavond drie slachtoffers gevallen....

Hubo overvallen door drie mannen Schopenhauerweg Rotterdam

Rotterdam - Een bouwmarkt aan de Schopenhauerweg is donderdagmiddag overvallen door drie mannen met helmen. Eén van hen...