Zes maanden cel voor vrachtwagenchauffeur die uithalers naar haventerrein bracht

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechter heeft zes maanden gevangenisstraf opgelegd aan een 51-jarige vrachtwagenchauffeur. Hij leverde op 4 januari van dit jaar een container af in de Rotterdamse haven met daarin negentien uithalers.

In de bewuste nacht van 4 januari arresteerden medewerkers van de Douane in samenwerking met de politie negentien uithalers uit Nederland en België. Ook een 51-jarige vrachtwagenchauffeur met Bosnische nationaliteit werd aangehouden.

- Advertisement -

De chauffeur had de uithalers het haventerrein opgereden door middel van de “Trojaanse methode”. Ze zaten verstopt in de lege container om eenmaal in de haven eruit te komen en hun slag te slaan.

Rol chauffeur ‘onmisbaar’
Woensdag 14 februari stond de chauffeur voor de rechter. De officier van justitie (OvJ) noemde de rol ‘onmisbaar’: “Zonder hem zouden de negentien personen niet op deze manier het terrein op zijn gekomen.”

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om een ernstig feit, mede door de grootte van de drugsproblematiek in de Rotterdamse haven. “Er worden op jaarbasis tientallen tonnen cocaïne in beslag genomen. Een gevangenisstraf is de enige passende straf”, aldus de OvJ. Er werd een straf geëist van acht maanden celstraf en een gebiedsverbod voor de Rotterdamse haven voor de duur van drie jaar.

Uitspraak
De politierechter deed meteen uitspraak in de zaak. Er werd geen acht, maar zes maanden gevangenisstraf opgelegd. Ook heeft de chauffeur het drie jaar durende gebiedsverbod opgelegd gekregen.

De negentien uithalers die dezelfde nacht in januari werden aangehouden, staan op een later moment voor de rechter.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Kapperszaak compleet verwoest door grote brand Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een kapperszaak aan de Mijnsherenlaan is woensdagmiddag 8 mei volledig uitgebrand. De brand ontstond even na...

Benzine lucht in kelder flatgebouw Meeuwensingel Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 7 mei rond 20.56 uur is de brandweer gealarmeerd voor een melding...

Hulpdiensten druk met personen met verward gedrag Mijnsherenlaan Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagavond 7 mei rond 19.26 uur zijn de hulpdiensten groots opgeroepen voor twee verwarde personen. De personen...

Politie rukt groots uit voor schreeuwende gamer in woning Mathenesserlaan Rotterdam

Rotterdam - De politie is maandagavond groots uitgerukt voor geschreeuw in een woning aan de Mathenesserlaan in Rotterdam....